Taizemes masāžas apmācības: Dainas Liepiņas stāsts | Nava Yoga

Taizemes masāžas apmācības: Dainas Liepiņas stāsts

26.01.2017

Taizemes masāžas apmācības jau ļoti, ļoti drīz! Lai radītu vēl lielāku priekšstatu par apmācībām, to nozīmi, uzdevu pāris jautājumus Labo Sajūtu Laboratorijas jogas pasniedzējai Dainai Liepiņai par viņas pieredzi un sajūtām pēc apgūtā. Uzvāri kādu siltu tējas tasi un iedvesmojies no cilvēkiem, kas atrodas mums apkārt!

Ko esi ieguvusi pēc Taizemes masāžas apmācībām?

Jaunas zināšanas un iemaņas kā atbrīvot ķermeni, prasmes kā pieskarties, kā kustināt. Man vairāk masāžas apguve bija kā sevis izzināšanas process, jo iemācījos sajust un saprast kā es pati darbojos. Mēs praktizējām uz sava un kolēģu ķermeņiem. Piemēram, spiedienu uz attiecīgo punktu, ieklausīšanos ritmā un otrā cilvēkā, kas tieši man ir svarīgs aspekts. Vadot jogas nodarbības, man ir svarīgi saprast kas notiek ar manu klientu nodarbības laikā.

Vai veic masāžu šobrīd?

Jā, nedaudz praktizēju. Uz saviem mājiniekiem, bērniem, vīru un radiniekiem. Visvairāk izmantoju brīžos, kad redzu, ka cilvēks ir sasprindzis vai arī man sūdzas par kādu īpaši sāpīgu vietu ķermenī, tad Taizemes masāžas elementi ir instrumenti, ar kuru palīdzību es varu cilvēkam palīdzēt.

Kādas bija Tavas apmācības?

Mana grupa bija ļoti interesanta, bet, protams, galvenā persona ir apmācību vadītāja Irēna (Irene Kapl), kas ir atraktīva, pozitīva, priecīga un rada iedvesmojošu sajūtu, apgūstot Taizemes masāžu. Man ļoti patīka, ka apmācību veids ir tāds, kas paliek atmiņā. Irēna ļoti nopietni pieeiet šim nostprināšanas procesam, viņa labi prot to veikt. Man palicis spilgtā atmiņā kā veicām masāžu nepārtaukti viens uz otra. Tik saliedēta un atpūtusies grupa! :-) Pirmkārt, Tu iegūsti, ka Tevi masē, Tu izjūti kā tas notiek, kāds ir masāžas uzdevums. Tas ir atvērt jaunai dzīvei, noņemt blokus ķermenī, piespiežot attiecīgos punktus. Līdz ar to arī Tu pats kļūsti arvien brīvāks, priecīgāks un varbūt arī paraudi, bet katrā ziņā viss notiek patīkami, un Tu jūties liels ieguvējs pēc šīm apmācībām vai arī Taizemes masāžas procesa.

Vai apmācības bija grūtas?

Man nebija grūti. Tomēr tas ir ļoti individuāli, ir jātup, jāgrozās un jādarbojas ar savu potenciālo klientu, visādos veidos to kustinot. Tā tomēr ir fiziska aktivitāte. Nevajadzētu arī ieslīgt otrā galējībā un pārspīlēt, ka es nekā nevaru. Ir jādara!

Kā Tev šķiet, vai ir jābūt kādai pieredzei, ja grib piedalīties apmācībās?

Viss sākas no tīras lapas, ja Tev ir sirds dziļumos radusies vēlme, interese vai kaut aizķērusies neliela doma, tad vienkārši nāc, dari, un saproti! Tikai caur darbību vari saprast vai tas Tev der vai nē. Punkti, kuriem pieskaries, kurus secīgi izpēti un izjūti, Tev visu pastāsta priekšā. Atkāpties vari jebkurā brīdī. Kopumā apmācības dod ļoti vērtīgas lietas, tādi paņēmieni un brīnumaini knifiņi. Esmu ievērojusi, ka cilvēku saspridzinājums ir tik liels, piemēram, darba biedri sūdzas par smagiem pleciem un sāpēm mugurā vai mājinieki par noguršām pēdām, kājām vai kāds cits jūt emocionālu saspridzinājumu. Re, ir paņēmieni, kas labi palīdz! Caur ķermeni, caur Taviem pieskārieniem, caur Tavu darbību, Tu vari cilvēkam palīdzēt. Un varbūt tieši tas ir Tev šobrīd jādara!

Atceries, ka Taizemes masāžas apmācības notiks pavisam drīz Labo Sajūtu Laboratorijā. Ja vēlies pieteikties, dod ziņu!

Lai mierpilni un gaiši,

Beatrise ❤️

Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanas noteikumiem
Piekrītu