Kā tava jogas prakse var sniegt labumu citiem? | Nava Yoga

Kā tava jogas prakse var sniegt labumu citiem?

02.12.2015

Ziemas saulgrieži ir īpašs laiks. Tas ir brīdis, kad tiek svinēta gaismas uzvara pār tumsu.  Mūsu senči ticēja, ka tas ir laiks, kad tiek likti pamati nākamajam gadam, un visa pasaule atdzimst jaunai dzīvei. Tāpēc šajā laikā vajadzēja veikt īpašus ritus, lai jaunajā gadā pašiem viss izdotos un netrūktu Dieva svētības ne mājai un saimei, ne laukiem un lopiņiem. Tradicionāli Ziemassvētki ir laiks, kad mūs pārņem nostaļģiska noskaņa, un mēs vairāk aizdomājamies par patiesajām dzīves vērtībām, piedomājam par blakus esošajiem, dāvājam tiem savu smaidu, rūpes, prieku un mīlestību.  Šajā laikā mēs spējam mīlēt ne tikai sevi un savus tuviniekus, bet arī pilnīgus svešiniekus. Kas tik īpašs ir ziemassvētkos, ka tie spēj mūs tik ļoti mainīt? Iespējams, tā ir īpašā saulgriežu enerģija, kas atbrīvo un iedvesmo mūs būt tādiem kādi mēs savā dziļākajā būtībā esam – mīloši un līdzjūtīgi pret visām jūtošām būtnēm. Šis ir laiks, kad spējam piedzīvot īpaši meditatīvu, transformējošu pieredzi, kad mūsu padarītajam ir īpaša nozīme. Tādēļ decembri varetu nodēvēt par īpašu labdarības mēnesi.

Arī Labo Sajūtu Laboratorijā, decembris paies īpašās noskaņās, lai iedvesmotu mūs būt dāsniem, mīlošiem un līdzjūtīgiem ne tikai ziemassvētkos, bet arī ikdienā. Visu mēnesi notiks  īpašas labdarības jogas nodarbības, kā arī Ziemassvētku tirdziņš. Studijā ir izvietotas arī  ziedojumu kastes, kurās ikviens var ziedot dažādas lietas un priekšmetus labdarībai. Visi  savāktie finansu līdzekļi, kas tiks iegūti par nodarbībām,  tiks ziedoti  Biedrībai “Dzīvnieku pansija Ulubele” – dzīvnieku patversmes iemītniekiem, viņu uzturēšanai un aprūpēšanai, savukārt citas lietas – apģērbi, pārtika, rotaļlietas, grāmatas utt. Biedrībai “Latvijas Sarkanais Krusts".

Mēneša kulminācija būs  Ziemas Saulgriežos, 20.decembrī, plkst. 9.30,  kad jogotāji no visas Latvijas pulcēsies Rīgā,  Crossfit Factory Riga telpās,  lai kopīgi veiktu 108 Sveicienus Saulei jeb Surya Namaskar  sekvences.  Pēc nodarbības paredzētas vieglas pusdienas sadarbībā ar EcoCatering. Arī  jogas dzīvesveida žurnāls Slow Life ar draugiem piedalās šajā īpašajā nodarbībā, un aicina arī tevi pievienoties mums, lai padarītu pasauli labāku, kaut vai tikai uz dienu.  Tas ir lielisks veids kā sajust, ka tava jogas prakse patiešām sniedz reālu labumu ne tikai mums pašiem, bet arī citiem. Un vai tad tas nav jogas patiesais mērķis? 

KĀ TU VARI PIEDALĪTIES?

  • APMEKLĒJOT ĪPAŠĀS LABDARĪBAS NODARBĪBAS UN ZIEMASSVĒTKU TIRDZIŅU

Visi ienākumi no nodarbībām (un tirdziņa), tiks ziedoti labdarībai, tāpēc tu ne tikai būsi spēcinājis sevi un savu ķermeni lieliskā jogas nodarbībā pie profesonāliem pasniedzējiem, bet arī ziedojis naudu Ulubeles dzīvnieku patversmes iemītniekiem. Viņi tev par to būs bezgala pateicīgi!

  • ZIEDOJOT DAŽĀDAS MANTAS

Visu mēnesi studijas telpās, kā arī 20.decembra īpašajā nodarbībā, Crossfit Factory Riga telpās,  būs izvietotas īpašas kastes ziedojumiem, kurās tu vari atstāt dažādas mantas, kas būs noderīgas dzīvnieku patversmei vai Latvijas Sarkanajam Krustam. Tev tikai tās ir jāatnes, pārējo izdarīs studijas cilvēki. Pārliecinies, ka pārtikai un citām lietām, ko vēlies ziedot nav beidzies derīguma termiņš un mantas ir labā, tīrā, nesabojātā stāvoklī.

LABDARĪBAS JOGAS NODARBĪBAS NOTIKS:
13.decembrī:

plkst. 10:00 mācīsimies un izpildīsim āsanu virkni Saules Sveiciens kopā  ar  Ilvitu Kļaviņu. Sagatavosim sevi 20.decembra nodarbībai.  Pēc nodarbības varēsi iegādāties ko garšīgu vai arī skaistu (mazlietotu apģērbu, somiņu u.c.) “Ziemassvētku tirdziņā”, ko gatavo Lisa Biffin.

plkst. 16:30 pasniedzēja Vineta Klotiņa gaidīs Tevi īpašājā pēcpusdienas nodarbībā.

20. decembrī:

plkst. 10:00 –  108 Sveicieni Saulei ar labākajiem Labo Sajūtu Laboratorijas jogas skolotājiem.  Dalības maksa: 15 EUR (maksā iekļautas brokastis sadarbībā ar EcoCatering, dzeramais ūdens, autostāvvieta).

24.decembrī:

plkst.10:00  –  Vinjasa plūsmas joga ar pasniedzēju Lisu Biffin.

31.decembrī:

plkst.10:00  –  Vinjasa plūsmas joga ar pasniedzēju Līvu Jasmani.

 

KAS TEV IR JĀZINA PAR ĪPAŠO 20. DECEMBRA JOGAS NODARBĪBU – 108 SVEICIENI SAULEI

  • Nodarbībā var piedalīties ikviens, arī tad, ja šī būs pirmā jogas nodarbība tavā mūžā.
  • Kādēļ tieši 108? 108 tiek uztverts kā mistisks, labvēlīgs un spēcīgs skaitlis daudzās tradīcijās, matemātikas zinātnēs un astroloģijā tam piemīt deviņvīru spēks, saskaitot kopā iegūst  skaitli“9”, kas ir Dieva dots pilnības skaitlis.
  • 108 Saules Sveicieni nav mērķis vai nosacījums, kas obligāti jāizpilda. Katrs veic tik, cik vēlas un spēj, ievērojot jogas nevardarbības principu pret sevi, savu fizisko ķermeni un savu praksi.
  • Nodarbību vadīs labākie Labo Sajūtu Laboratorijas pasniedzēji – Ilvita Kļaviņa, Daina Liepiņa, Līva Jasmane, Edgars Ancāns, Nauris Tisančins un citi, kuri ik pa brīdim mainīsies.  Nodarbība sāksies ar vieglu iesildošo daļu, turpināsies ar dažādiem Saules Sveicieniem, pakāpeniski pārejot no plūstošas prakses uz dinamisku,  un noslēgsies ar maigu, atjaunojošu jogas praksi.
  • Līdzi jāņem: jogas paklājiņš, sedziņa. Dzeramais ūdens būs pieejams uz vietas.
  • Pēc nodarbības ar brokastīm visus cienās EcoCatering. Tieši tāpēc sava dalība ir obligāti jāpiesaka iepriekš. Lai to izdarītu, zvani 67 887 581, 29 330 280, vai raksti: birojs@karstajoga.lv
  • Piesaki savu dalību līdz 18.decembra vakaram.
  • Sekot līdzi informācija par šo pasākumu vari FB lapā – https://www.facebook.com/events/970438213027059/.

Īpaši gribu uzsvērt to, ka šis patiešām ir 100% labdarības pasākums un pilnīga visa nauda tiks ziedota Biedrībai “Dzīvnieku pansija Ulubele”. Neviena no šajā pasākumā iesaistītām pusēm par to nesaņems naudu. Jogas pasniedzēji, kas vadīs nodarbības,  Crossfit Factory Riga, kas dos telpas īpašajai nodarbībai 20.decembrī, un arī  EcoCatering, kas gatavos jogotājiem brokastis, visu darīs bez maksas, tādējādi ziedojot arī savu laiku un darbu. Ja arī tu vēlies palīdzēt ar savu brīvprātīgo darbu pasākuma laikā, ziedojumu, informatīvo vai kāda cita veida atbalstu ziņoLabo Sajūtu Laboratorijai.

Visi kopā mēs esam spēks, tāpēc es aicinu arī  tevi ar savu dalību sniegt atbalstu tiem, kam šobrīd tas ir visvairāk nepieciešams! Būsim kopā ne tikai svētkos! Ja kāds vēlas pievienoties jogotāju pulciņam no Limbažiem, un kopā doties uz 20.dec. nodarbību, lūgums rakstīt uz info@slowyogalife.com vai zvanīt 28389625.

 

 

Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanas noteikumiem
Piekrītu