Piecas nodarbības piecās dienās. #izaicinājums | Nava Yoga

Piecas nodarbības piecās dienās. #izaicinājums

20.09.2016
Katram laikmetam, gadsimtam, gadam, mēnesim ir savi populārākie veidi kā atpūsties, atjaunoties, gūt enerģiju un arī uzturēt sevi fiziski labā formā. Šī brīža 21. gadsimtā, kas ir nepārtraukta kustība, enerģija, tehnoloģijas, svarīgi ir atzīmēt ne tikai fiziskā aspekta uzturēšanu, bet arī gūt vieglu prāta atspriegošanu no ikdienas skrējiena, pildot fizisku vingrinājumu un mierpilnu elpošanas, citiem garīgu praksi.
 
Viss izklausās tik vienkārši, cik tas arī ir - darīt un darīt, atkārtošos vēlreiz, darīt! Piecelties no krēsla un izstaipīties, izpildīt pāris Saules Sveiciena sekvences no rīta un vakarā, ieplānot laiku desmit minūšu meditācijai - to mēs varam darīt mājas un darba apstākļos, tomēr kādā momentā trūkst motivācija, un viss šķiet pārāk paredzami.
 
Laiks pārkāpt prāta nīgrajām klapēm, ka vieglāk jau ir neko nedarīt vai arī izdarīt mazlietiņ, kamēr ķermenis signalizē kārtējos SOS signālus. Nē! Pieņemu izaicinājumu piecās dienās veikt piecas dažādas nodarbības, sadarbojoties ar jogas studiju Labo Sajūtu Laboratorija.
 
Pirmdienā pilna apņēmības dodos uz pusdienlaika jogas nodarbību - Hatha joga kopā ar jogas pasniedzēju Dainu Liepiņu. Šī nodarbība man nav sveša, tāpat arī pasniedzēja, kas perfekti skaidro katras pozas iedarbību uz ķermeni. Hatha joga stiprina visu ķermeni. Šīs nodarbības intensitāte ir vidēja, tāpēc ir vieta gan atpūtai, gan nelielam izaicinājumam. Kā novēroju pēc nodarbības, labākā daļa manā dienā bija elpošanas vingrinājumi nodarbības sākumā un beigās, kas piepildīja manu ķermeni ar pamatīgu devu gaisa. Secinu, ka ikdienā elpoju diezgan sekli un pavirši.
 
Otrdienā pirmo reizi savā mūžā dodos uz Ārstniecisko vingrošanu kopā ar pasniedzēju Antru Bērziņu. Stereotipi dara savu - vai vingrošana domāta tiem, kas guvuši kādas traumas? Vai arī vecāka gada gājuma cilvēkiem? Esmu patīkami pārsteigta, jo vingrošana der visiem! Jā, visiem! Tiem, kas vēlas uzlabot savas ķermeņa aprises, nostiprināt ķermeņa centru (vēdera un muguras daļas), atgūties pēc traumām, doties vingrot pēc ārsta ieteikuma. Antras Bērziņas motivētais vadīšanas stils neļauj nolikt kāju pie zemes, liek censties un iet līdz galam. Tas ir tas, kas vajadzīgs! Nedaudz disciplīnas un maza spriedzīte - vēlāk stingrs vēders, mugura. Uz priekšu dzīvē! Secinu, ka jāstrādā pie ķermeņa nostiprināšanas, tad veselība turēsies.
 
Trešdienā izvēlos doties uz pusdienlaika nodarbību - Yin joga kopā ar pasniedzēju Dainu Liepiņu. Pēc otrdienas vingrošanas nedaudz jūtu vēdera un muguras lejasdaļas muskuļus, taču tā ir tā labā sajūta, kad ķermenis sāk pierast pie citādāka ritma, slodzes. Yin jogas miers pārņem mani un liekas, ka arī visu Pasauli... Taču nodarbībā ir nepieciešams koncentrēt uzmanību uz ķermenī notiekošo. Jūtu, ka muskuļi lēnām izkūst grīdā, saites atspriegojas un ķermenis kļūst viegls kā pūciņa. Stundas nodarbība paskrien kā vēja spārni. Secinu, ka vismaz vienu reizi nedēļā šāda tipa nodarbība ar savu mieru, klusumu un atslodzi ir kā atelpas brīdis pārlieku piesātinātajā ikdienā.
 
Ceturtdienā izvēlos izmēģināt kādu no aplikācijām, kurā jau iestatīta maza jogas nodarbība (20 minūšu gara). Tā kā iepriekš jogas nodarbībās esmu piedalījusies, tas nešķiet par sarežģītu. Te nu gan jau pirmajās minūtēs saprotu, ka iepriekš iegūtā pieredze noder uz visiem simts, jo, klausoties nodarbības vadīšanā, ar visu jātiek galā pašai. Ar to arī atšķiras mājas prakse ar nodarbībās gūto - pasniedzējs/a visu redz, spēj dot padomu un labot pozas, paskaidrot elpošanas vingrinājumus un kā katra kustība ietekmē manu ķermeni, mājās esmu es pati un manis gūtā pieredze iepriekš. Secinu, ka iesācējiem noteikti jādodas pie sertificētiem pasniedzējiem, kas lieliski palīdzēs pirmajos jogas prakses soļos, taču jogotājiem ar pieredzi ir labi apvienot kvalitatīvas jogas nodarbības jogas studijās (Labo Sajūtu Laboratorijā) un mājās.
 
Noslēdzošajā piektdienā izvēlos sevi kārtīgi nodarbināt NAVA karstajā jogā kopā ar pasniedzēju Christina Tangney. Nodarbības pie Christinas notiek angļu valodā. Ieejot zālē valda miers, smaržo pēc apelsīna ēteriskās eļļas, ir iedegtas lampiņas un svecītes. Perfekts piektdienas noslēgums? Tieši tā! Iekārtojos uz paklājiņa, kamēr ķermenis lēnām sāk pierast pie siltuma un mitruma, savukārt domas aizlido kaut kur pavisam tālu. Nodarbība ir izcili sakārtota - sākumā elpošanas vingrinājumi, tad katras ķermeņa daļas iesildīšana, lēnām augot intensitātei, turpinām ar Saules Sveiciena sekvencēm, līdzsvara pozām, noslēgumā atkal elpojam, nomierinām ķermeni un iekārtojamies "nedzīvajā pozā". NAVA karstā joga palīdz gan uzlabot ķermeņa aprises, kas jūtams jau pēc pirmās nodarbības, gan ļauj izsildīt un nostiprināt ķermeni. Pēc piesātinātās nedēļas siltums ir izkausējis un atbrīvojis katru šūniņu. Secinu, ka NAVA karstā joga ir terapeitiska, vidējas intensitātes nodarbība, kas, it īpaši ziemas sezonā, ļauj atgriezties saules pielietā vasarā. Taču pats labākais ir sajūtas pēc tam...
 
Piecas dienas. Piecas nodarbības. Pieci piedzīvojumi. Kas ir mainījies? Ir mainījies redzējums, sajūtas un domas. Lai būtu vesels, ir jākustas. Katram šī kustība ir citādāka. Manējā varētu būtu tieši tāda, kādas bija šīs piecas dienas, kurās varēju sevi stiprināt, atpūtināt ķermeni un prātu, atslēgties no ikdienas.
 
Lai kustīgi un gaiši,
Beatrise ❤
This website is using cookies. By continuing to use our site, you agree to our cookie policy.
Agree